Bu Blogda Ara

15 Mart 2012 Perşembe

Ankara Müzik Festivali Programı

5. Nisan

Cumhurbaskanlıgı Senfoni Orkestrası
Marek Pijarowski ,şef
ve
Suna Kan , keman

Ne Çalacaklar Peki?
Mozart ın Sihirli Flut üverturu ve Sol majör keman koncertosu No:3
ile
Brahms , Senfoni No:1 Do majör op:

Dinlemeye deger buluyorum,

68
ama CSO bilet fiyatlarının festivaldeki hunharca artısı da beni üzdü..
Bilet fiyatı 40TL


6.Nisan
CAMERATA SALZBURG
MEB Şura Salonu, 20:30


Biletler: 40 TL

CAMERATA SALZBURG Avrupa’nın en kıdemli oda orkestralarından biriymiş, Paumgartner tarafından 1951’de kurulmuş, daha sonra uzun yıllar Sándor Végh tarafından yönetilmiş.Genellikle Viyana klasiklerini çalmışlar ve 1997’de
n beri Roger Norrington yönetiminde çalışm

aktaymışlar.şef Franz Welser-Möst, Trevor Pinnock ile Sir Neville Marriner ve solist Murray Perahia, Mitsuko Uchida, Joshua Bell, Steven Isserlis ile Anne-Sophie Mu
tter’ın da bulunduğu bi
çok isimle de çalmışlar.Genel bir bakış icin Anne-Sophie Mutter seven biri olarak bir festival videosu da paylaşmakda yarar var diye dusunmekteyim.




8. Nisan
Netherlands Blazers Ensemble
MEB Şura Salonu, 20:30
Biletler: 30 TL

Nederlands Blazers Ensemble tüm büyük Hollanda senfoni or
kestraları gelen müz
isyenlerden oluşman bir grup. Hollanda içinde ve yurt dışında özel programlar gerçekleştirmek için yılda elli kez buluşurl
armış. kayıtlarını dinledigimde cok eglendim..Bence onlar da eglenmişler, jazz yapmışlar eglenmişler, etnik Fikir sahibi olmak ve dinlemek icin :

ya da









ya da



10.Nisan
Fazıl Say Piyano Resitali
MEB Şura Salonu, 20:30
Biletler: 40 TL

Burada cok birsey yazmaya yeltenmiyorum,Bethoven ve Chopin in yanısıra İstanbul Senfonisi de var programda..



11.Nisan
Grneta Ensemble
MEB Şura Salonu, 20:30
Biletler: 40 TL



Adını okuyup çallll Gırnatacı Çal tepkisi verdigim genc arkadaslar.Adında neşe var yazarken web sayfalarını buldum,anasayfada calmaya baslayan muzik ile insanın yuzune yerlesen huzurlu gulumseme, fotografları gorunce yerleşi kalıyor, dinledigim kada
rıyla ve naçizane fikrim, piyano ve gırnata esliginde guzel cumleler duyacagımız bir konser olacagı.Hemen hemen butun kayıtlarında kaarsılıklı konusan iki klarineti tercume etmek mumkun, mesela buyrun burdan bakın









Capella Amsterdam
Koro
Hacettepe M Salonu, 20:30
Biletler: 30 TL

Capella oldu mu konu hem dayanamam hem yorum yapamam .. İki guzel konserin aynı gun olmasına cok uzuldum..Aslında alışkınız, Ankara klasigi oldu bu, herseyi aynı anda yapmak, Mayıs ayında etkinlikler çakışacak daha..



13.Nisan

Augsburg Ballett Theatre
MEB Şura Salonu, 20:30
Biletler: 40 TL

Zaten içinde bale gecen herhangi bir temsile burun kıvırdıgım gorulmuş şey değil, evet bayıldıgım, bitsin diye bekledigim sandalyenin yarısında oturup orkestra cukuruna baktıgım temsiler olmadı değil, bunlar kırmadı tabi ki şevkimi,Özellikle Ankarada bale izleyen ben,muzikle alakasız ritim duygusundan uzak temsillere sahit oldum maalesef.Temennim biraz bu kirlilikten müzik ve dans ile kurtulmak ..

14.Nisan

Buika
MEB Şura Salonu, 20:30
Biletler: 20-50-70 TL

Buika yazdıgını gorunce once bunun Concha Buika olamdıgını dusundum, ama gercekten de oymuş.Kendisini tanıyalım; Ekvatorlu olup cingeneler arasında büyümüş,etnik kimligi gerekcesiyle ispanyol kültürünün de etkisiyle caz, funk, flamenko, gypsy rumba ritimleri de muziginde buldugumuz bu guzel bayanın bildigim kadarıyla 3 albumu var.

15.Nisan
Amos Hoffman Quartet
Jazz yapıp birazda bizim ezgileri duydum mu zaten tadından yenmiyor,ud yanında flut, guzel ...
19.Nisan
Berlin Virtüözleri
Solistler: Björn Lehmann (piyano)Stephan Picard (keman)Eren Kuştan (keman)Matthew Hunter (viyola)Martin Menking (viyolonsel)

20.Nisan
Komodo

Vurmalı Calgılarla guzel bir gösteri olacak fikrindeyim.
2011 de duzenlenen Ankara Müzik Festivalinde de Ziv Eitan ın güzel bir gosterisini izlemiştim. Kendisi 50 tane enstrümanın arasında koşan, marimba sanatçısı bir perküsyonist kendisi... Kendisine de değinmişken, http://www.vidivodo.com/video/no-limits-ziv-eitan/45236 buradan izleyebilirisiniz, ve tavsiye ederim..
Gelelim komodo ya, henuz izlemedim ama ilk fotograflarından prodigy gibi bir grupla karsılacagımı düsündüm, videolardaki almanca diyaloglar da bu kanıyı pekistirdi, nasıl olacagını merak ederken
bunu izledim, bir televizyon programındaki marimba gosterilerini,
sonra da pek kaliteli bir kayıt olmasa da bir gosteri kaydına ulaştım

Buyrun seyreyleyin....

21 Nisan
Bilkent Senfoni Orkestrası ve Averbukh Buz Balesi
















Averbukh un İlya Averbukh ile ilgisi olup olamayacagı konusunda bir fikrim yok, Ama Congresium da gercek bir buz pisti kurulacak ve Bilkent Senfoni Orkestrası ve bu Averbukh Buz Balesi (Dünya Artistik Patinaj Şampiyonu 5 çift) Starwars , Son Mohican, Karayip Korsanları , Bodyguard, Shindler's List ve Harry Potter gibi filmlerin muzüikleri eşliginde bir gosteri sunacaklar..


22 Nisan
Eren Süalp Gitar Resitali

Kendisiyle ilgili bilgileri kendi sitesinden alıntıdır.
1987 yılında Ankara'da doğdu. 1996 yılında kendi arzusu ile klasik gitara başladı. Aynı yıl uluslararası klasik gitar virtüözü Ahmet Kanneci'nin dikkatini çekti. O yıldan bu yana Ahmet Kanneci nezaretinde çalışmalarını sürdürmektedir.

1998 yılından itibaren Ankara, İspanya'nın Linares ve Velez-Malaga, Fransa'nın Orleans kentlerinde düzenlenen klasik gitar festivallerinde, aralarında Alirio Diaz, Jorge Cardoso, Hiroki Terashima, Francisco Cuenca, Javier Garcia Moreno, Takeshi Tezuka, Tillman Hoppstock, Jozef Zsapka, Carlo Marchione gibi ünlü gitar virtüözlerinin bulunduğu usta sınıflarına katıldı.

1999 yılı Temmuz ayında, Fransa'nın Orleans kentinde düzenlenen uluslararası gitar yarışmasında birincilik ödülünün, 2000 yılı Ekim ayında Ankara'da yapılan III. Antonio LAURO Klasik Gitar Yarışmasında üçüncülük ödülünün sahibi oldu. 2002 yılı Haziran ayında katıldığı Amasya Gitar Festivali'nde, uluslararası gitar virtüözlerinin oy birliğiyle Fransa'da yapılacak yarışma için burs hakkı kazandı. Temmuz 2002'de Fransa'nın Orleans kentinde yapılan Uluslararası Gitar Yarışmasında birincilik ödülü aldı. Ayrıca Kasım 2011’de İspanya’nın Linares şehrinde düzenlenen Uluslar arası Andres Segovia Gitar Yarışmasında ikincilik ödülünün sahibi oldu. Türkiye ve Avrupa’da pek çok yarışmada dereceleri bulunmaktadır

2005 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın yarı zamanlı Gitar Sanat Dalı'ndan ve Özel Büyük Lise'den mezun oldu.

2006 yılında 19 yaşındayken çalışmalarını kaydedip CD olarak yayınlamaya karar verdi. Şimdiye kadar dört adet albüm yayınladı.

2008 yılında 25. Ankara Müzik Festivali kapsamında, Kanneci Trio adı altında Ahmet Kanneci ve klarinetçi Ekrem Öztan ile birlikte konser verdi.

Repertuvarında J. Rodrigo - Concierto de Aranjuez, M. M.Ponce - Concierto del Sur, H. Villa-Lobos – Gitar Konçertosu, M.Giuliani - Concierto No.1 ve daha pek çok gitar konçertosu bulunmaktadır.

Yurt içi ve yurt dışında pek çok festivale katılıp konserler veren Eren SÜALP, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın 2005 - 2006 öğretim yılında açılan Gitar Sanat Dalı'ndan 2009’da mezun olmuştur.

25. Nisan
Orkestra Akademik Başkent


26.Nisan
Pagagnini
MEB Şura Salonu, 20:30
Biletler: 40 TL

Fotografları gordugum zaman gecen seneki "mozART" grubu geldi aklıma, onlardan da bahsetmek lazım:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder